Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Marlou van der Kulk op 200 meter vrije slag

Brons voor Marlou van der Kulk op 200 meter vrije slag

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zwemster Marlou van der Kulk heeft op de Paralympische Spelen de bronzen medaille gewonnen op de 200 meter vrije slag in de klasse S14. Het was de tweede medaille voor de Zaandamse, na het zilver op de 100 meter rugslag.

Deel dit artikel op social media

Van der Kulk had in de serie de vierde tijd gezwommen, maar had het beste voor de finale bewaard. In 2.10.20 snoepte ze 0.70 seconden van haar persoonlijke record af en dat leverde haar een podiumplaats op.

"Vanochtend was ik niet op mijn best", verklaarde de 23-jarige zwemster. "Maar ik wist dat als ik mijn hoofd goed zou zetten, dat ik zeker een medaille moest kunnen pakken."

Van der Kulk startte snel en lag na 50 meter nog tweede achter de ongenaakbare Britse Betty Firth, maar zag de andere Britse, Jessica Jane Applegate, vervolgens voorbijsteken. De Zweedse Pernilla Lindberg, die in de ochtend nog sneller was, hield ze echter in de rest van de wedstrijd ruim twee tellen achter zich.

"Het verschil met vanmorgen zat hem in het mentale. Toen voelde ik geen zenuwen, nu wel. En zonder spanning gaat het niet zo goed", lachte Van der Kulk tevreden.

Wisselslag
Op de 200 meter wisselslag S10 lukte het de mannen en de vrouwen niet in de medailles te zwemmen. Waar Van der Kulk op de 200 vrij dus een plaatsje won ten opzichte van de ochtend, verloor Lisa Kruger, die als derde de eindstrijd bereikte, er eentje. Op de laatste 50 meter, de vrije slag, zwom ze nog wel twee vrouwen voorbij, maar de derde plaats zat er niet in. Chantalle Zijderveld werd zesde.

Olivier van de Voort eindigde als vijfde. De Fries uit Elsloo lag na de vlinderslag achtste en werkte zich met de snelste rugslag aflossing op naar de derde plaats, maar moest die positie op de schoolslag prijsgeven. Op de vrije slag bleef hij vervolgens vijfde. In de ochtend legde Bas Takken beslag op de negende plaats, Duncan van Haaren werd tiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou, Chantalle, Lisa en Olivier aan!