Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Liesette Bruinsma op 50 vrij

Brons voor Liesette Bruinsma op 50 vrij

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ze werd onttroond als wereldrecordhoudster en toch was Liesette Bruinsma gelukkig. De Friezin pakte met het brons op de 50 meter vrije slag S11 haar tweede medaille van deze Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Gedeelde vreugde

Liesette Bruinsma ging als wereldrecordhoudster van start in de finale van de 50 meter vrije slag, waarin twee concurrenten onder haar toptijd doken. De winst ging naar de Chinese Guizhi Li, die het wereldrecord scherp stelde op 30.73. Maja Reichard uit Zweden bleef met 30.76 ook onder de oude toptijd van Bruinsma, die het brons in 31.23 deelde met een al even gelukkige Maryna Piddubna uit Oekraïne.

“Het zijn mijn eerste Spelen en toch heb ik al twee medailles, hoe mooi is dat? Dan doe je het gewoon heel goed”, wist de pas 16-jarige. “Toen ik mijn wereldrecord zwom klopte alles perfect. Vandaag was dat niet zo en dan scheelt dat op een sprint gewoon teveel. Nu ben ik wel extra gemotiveerd om mijn record in de toekomst weer terug te pakken”, besloot ze.

Zijderveld achtste op vlinderslag

Chantalle Zijderveld zwom de finale 100 meter vlinderslag S9 maar kon daarin met een achtste plek in 1.13.56 niet imponeren. Sophie Pascoe uit Nieuw-Zeeland won met overmacht en stelde haar Paralympisch record uit de series nog wat scherper tot 1.02.65, waarmee ze slechts vijf honderdsten van een seconde van haar eigen wereldrecord verwijderd bleef. Zijderveld keek na afloop vooral vooruit: “Ik weet dat de vorm goed is. Morgen op de vrije slag moet het goedkomen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette, Chantalle en Mark aan!