Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bocciateam niet door naar kwartfinales

Bocciateam niet door naar kwartfinales

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Het Nederlandse bocciateam is er niet in geslaagd de laatste acht te halen op de Paralympische Spelen. Oranje verloor in de groepsfase zowel van Groot-Brittannië als Japan.

Deel dit artikel op social media

Groot-Brittannië was met 11-2 te sterk, Japan met 6-3. Beide landen staan hoger op de wereldranglijst dan Nederland, dat tiende staat. Toch wilde bondscoach Joep Pelsser de nederlagen niet ‘logisch’ noemen. “Zij speelden allebei goed, lieten weinig steekjes vallen. Dan is het voor ons lastig om van ze te winnen. Vooral Japan speelde heel sterk, het zou me niet verbazen als zij dit toernooi verder komen dan de Britten.” 

Over het spel van zijn eigen ploeg zei hij: “Wij haalden ons normale niveau, maar wisten daar niet bovenuit te stijgen. Ik ben tevreden over hoe we gespeeld hebben, maar er is nog wel ruimte voor verbetering. Daar gaan we de komende dagen aan werken.” Vanaf komende dinsdag komen Bernd Meints en Daniel Perez nog in actie in het individuele toernooi. Perez geldt daarin als medaillekandidaat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Judith, Bernd en Daniël aan!