Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwemsters als vijfde naar finale 4x100 vrij

Zwemsters als vijfde naar finale 4x100 vrij

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters hebben zich zaterdag als vijfde geplaatst voor de finale van de 4x100 meter vrije slag op de Olympische Spelen. Inge Dekker, Marrit Steenbergen, Maud van der Meer en Femke Heemskerk eindigden in de eerste serie als tweede in 3.35,94, vlak achter Italië (3.35,90).

Deel dit artikel op social media

In de tweede serie waren Australië, de Verenigde Staten en Canada sneller.Oranje moest vier jaar geleden in Londen genoegen nemen met zilver, na het goud van 2008 in Peking.

Sinds 2000 heeft Nederland op dit estafettenummer bij de Spelen altijd een medaille gepakt. Met Ranomi Kromowidjojo als nieuw wapen in de ploeg gaan de zwemsters rond half 5 in de Nederlandse nacht ook in Rio de Janeiro weer voor een podiumplaats. - 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marrit, Inge, Femke, Maud en Ranomi aan!