Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland en Van Gelder naar toestelfinales

Zonderland en Van Gelder naar toestelfinales

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Yuri van Gelder en Epke Zonderland mogen volgende week terugkomen voor de olympische toestelfinales.

Deel dit artikel op social media

Van Gelder moest zaterdag in Rio lang in spanning zitten, maar bereikte uiteindelijk met een score van 15,333 als achtste de finale aan de ringen. Daarmee is hij net geplaatst, want in de finale is plek voor de beste acht.

Bij de WK in Glasgow vorig jaar was 15,466 de laagste score die nog goed was voor een finaleplaats. Van Gelder eindigde daar als zesde. 

Zonderland
Titelverdediger Zonderland overtuigde op rek met de derde plaats.

Zonderland, de wereldkampioen van 2013 en 2014, besloot in aanloop naar de Spelen dat hij alleen in actie komt op de rekstok. Wegens een blessure aan zijn vinger laat hij de onderdelen brug en voltige schieten. De Fries hoeft in de finale in ieder geval geen rekening te houden met Kohei Uchimura. De Japanner viel van de rekstok en is met zijn score van 14,300 uitgeschakeld voor een finaleplaats. Uchimura is de regerend wereldkampioen op rek.

Zonderland hield gemengde gevoelens over aan de val van Uchimura. "Aan de ene kant is het jammer dat iemand met zo'n mooie oefening eruit valt. Maar voor mij en misschien ook voor Bart is dit natuurlijk best lekker", zei hij. "Zo'n kwalificatie vreet energie, het is eigenlijk lastiger dan een finale turnen omdat je risico uit moet sluiten maar wel een goede oefening moet turnen."

Bart Deurloo bereikte de allroundfinale. Nederland eindigde als land als tiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke, Yuri en Bart aan!