Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Windsurfster De Geus vierde in Rio

Windsurfster De Geus vierde in Rio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Windsurfster Lilian de Geus heeft zondag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro net naast een medaille gegrepen. De 24-jarige windsurfster won de afsluitende medalrace en leek daarmee alsnog de sprong naar het podium te maken. Nadat alle tien deelneemsters echter over de finishlijn waren gegaan, bleek De Geus voor brons net één punt tekort te komen. Ze was als nummer zeven aan de afsluitende manche begonnen.

Deel dit artikel op social media

De Geus eindigde met een voorsprong van 4 seconden op Charline Picon uit Frankrijk, die dankzij haar tweede plaats vanaf de vierde plek in het klassement het goud veroverde met 64 punten. Het zilver was voor Peina Chen uit China (66 punten), gevolgd door de Russin Stefanija Elfoetina (69 punten). De laatste werd na de finish nog geconfronteerd met een protest van de Spaanse Marina Alabau Neira (71 punten). De Geus (70 punten) mocht daardoor nog even blijven hopen op brons, maar nadat het beroep was afgewezen, moest de nummer drie van het WK in 2015 en 2016 toch echt genoegen nemen met de bittere vierde plek.

,,Ik denk dat ik nog een paar nachten wakker lig van de derde racedag'', blikte De Geus op donderdag terug. ,,Toen heb ik het laten liggen met de dertiende en vijftiende plek. Dat is gewoon echt de slechtste dag die ik ooit heb gevaren, denk ik. Over de medalrace ben ik dik tevreden, maar helaas was mijn zege net niet genoeg voor brons.''

In de Finnklasse beleefde Pieter-Jan Postma een slechte dag. De Europees kampioen kwam als negentiende en zestiende binnen. Hij begint dinsdag als nummer zeven aan de medalrace, met nog een kleine kans op een bronzen plak. De Brit Giles Scott is al zeker van goud.

In de Nacra17 zijn Mandy Mulder en Coen de Koning na twaalf races op de veertiende plaats geëindigd. Ze mogen dinsdag niet deelnemen aan de medalrace. In de 470-klasse nemen Afrodite Zegers en Anneloes van Veen na zeven wedstrijden de negende plek in.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lilian aan!