Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Windsurfer Van Rijsselberghe pakt koppositie

Windsurfer Van Rijsselberghe pakt koppositie

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft overtuigend de leiding genomen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Van Rijsselberghe passeerde donderdag in race 7, 8 en 9 zijn grote concurrent Nick Dempsey.

De titelverdediger uit Texel koestert nu een voorsprong van acht punten op de Brit. Hij eindigde als vierde in de zevende manche en won de achtste en negende heat. Dempsey werd tweede, vijfde en achtste in die races.

Van Rijsselberge: “Een super tricky dagje. Met wind die je echt van links naar rechts om de oren klapte. Maar in de eerste race had ik een goede comeback. In de tweede en derde gewoon lekker ontspannen rond kunnen varen. Dat resulteert in goede resultaten. Dus ik ben blij maar we moeten morgen nog een dag en dan zondag de medalrace en dan zijn we klaar."

De Pool Piotr Myszka staat voorlopig derde in het algemeen klassement. Hij heeft een achterstand van dertien punten op Van Rijsselberghe.

Vrijdag volgen race 9 tot en met 12 en zondag om 18.05 uur Nederlandse tijd is de medal race in de RS:X-klasse.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian aan!