Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rouwendaal past voor 800 vrij in Rio

Van Rouwendaal past voor 800 vrij in Rio

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Kort na haar mislukte optreden op de 400 meter vrije slag heeft Sharon van Rouwendaal zich afgemeld voor de dubbele afstand, de 800 meter. De 22-jarige zwemster wil zich al volledig gaan richten op de 10 kilometer in het open water.

Deel dit artikel op social media

Die wedstrijd is volgende week maandag voor de kust van de Copacabana in Rio de Janeiro.Van Rouwendaal stelde zondag teleur in de series van de 400 vrij, het onderdeel waarop ze vorig jaar nog zilver pakte bij de WK in Kazan. De pupil van de Franse coach Philippe Lucas bleef met 4.11,44 ver verwijderd van haar persoonlijk record en van een plek in de finale.

Direct na afloop bekende Van Rouwendaal al te twijfelen over deelname aan de 800 vrij, waarvan donderdag de series zijn. Na overleg met Lucas heeft ze besloten zich volledig te richten op de openwaterwedstrijd, waar ze tot de kanshebbers op eremetaal behoort. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sharon aan!