Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rijsselberghe wint overtuigend twee races in Rio

Van Rijsselberghe wint overtuigend twee races in Rio

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Op dag twee van het Olympisch zeiltoernooi heeft Dorian van Rijsselberge  twee van de drie races gewonnen en verstevigde zijn tweede plek in het klassement. Lilian de Geus deed ook goede zaken met twee derde plaatsen.

In de eerste race van de dag, race vier, moest Dorian van Rijsselberghe de Brit Nick Dempsey nog voor zich dulden en kwam als vierde binnen. In race vijf en zes waren de rollen echter omgedraaid: tweemaal surfte Van Rijsselberghe op overtuigende wijze naar de overwinning. Dempsey werd in race vijf nog vierde maar kwam in race zes pas als 14e over de finish. Met één aftrek gaat Dempsey nog wel aan de leiding. Van Rijsselberge volgt op slechts één punt. De Pool Piotr Myszka staat voorlopig derde op zes punten achter Van Rijsselberghe.

Van Rijsselberghe: "De laatste race was er heel, heel, heel weinig wind tot geen wind dus we moesten er erg hard aan trekken om hem vooruit te krijgen. Maar tevreden, twee keer een één en een vier. Dus een goede dag maar we zijn er nog niet."

In tegenstelling tot maandag stond er dinsdag erg weinig wind. Van Rijsselberge over deze wisselende omstandigheden: “Dat is het aard van het beestje hier, het is van alles wat en de meest allround persoon zal er hier uiteindelijk met de winst vandoor gaan. Wij hebben na de Spelen van 2012 gekeken wat voor condities we in Rio zouden krijgen en die lagen mij toen nog niet. We zijn er toen erg hard op gaan hameren om ervoor te zorgen dat we het wel naar onze hand kunnen zetten. Nu gaat dat goed."

De Geus tevreden
Lilian de Geus finishte dinsdag twee keer als derde en in de laatste wedstrijd van de dag als zevende. In het klassement staat De Geus na zes wedstrijden en één aftrek met 20 punten voorlopig op de vierde plaats achter de Italiaanse Tartaglini (12 punten); de Francaise Picon (13 punten) en de Russische Elfutina (18 punten).

De Geus gaf na afloop de volgende reactie: "Ik ben op zich wel tevreden over vandaag. Er zaten heel veel goede dingen in maar ook een paar foutjes. Het zijn twee steady eerste dagen." Voor de jonge windsurfster zijn het haar eerste Spelen. De Geus: "Ik benader het natuurlijk wel als een normale wedstrijd maar het is anders. Er zitten wat dingen om heen: wat pers dingen, alles duurt allemaal wat langer. Er is wat meer aandacht maar ik vind het op zich wel leuk." Opvallend is ook de grote schare aan trouwe fans van De Geus, vooral familie. "Ook aandacht van mijn familie ja. Ze staan er met veel. Dat is alleen maar leuk, het stimuleert wel."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian en Lilian aan!