Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Emden: dit was het enige wat ik wilde

Van Emden: dit was het enige wat ik wilde

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Anicka van Emden kon na winst van haar bronzen medaille op de Olympische Spelen haar tranen niet bedwingen. "Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Dit was acht jaar lang het enige wat ik wilde'', zei de Nederlandse na haar overwinning op de Braziliaanse Mariana Silva.

Deel dit artikel op social media

Voor Van Emden was brons het hoogst haalbare. In de kwartfinale had ze weinig in te brengen tegen de Française Clarisse Agbegnenou. "Daar moet ik eerlijk in zijn, zij is gewoon beter. Daarom is brons ook heel erg mooi.''

De medaille deed de 29-jarige Rotterdamse erg veel, omdat ze de vorige twee Olympische Spelen net naast deelname greep. In 2008 in Peking was ze reserve, en vier jaar terug in Londen koos Judo Bond Nederland er in de gewichtsklasse van Van Emden voor om Elisabeth Willeboordse af te vaardigen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anicka aan!