Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen pakt eerste goud voor TeamNL

Van der Breggen pakt eerste goud voor TeamNL

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Wielrenster Anna van der Breggen heeft Nederland zondag de eerste gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bezorgd. De kopvrouw van de Nederlandse equipe was de snelste in een zinderde en dramatische ontknoping van de wegwedstrijd over 137 kilometer.

Deel dit artikel op social media

Het zilver was voor de Zweedse Emma Johansson en het brons ging naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini. De Nederlandse ploeg controleerde de wedstrijd vrijwel volledig. Ellen van Dijk voerde lang het tempo aan in het peloton.

'Waterdraagster' en titelverdedigster Marianne Vos maakte deel uit van een eerdere kopgroep en Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen voerden de strijd op in de finale.Op de slotklim maakte Van Vleuten het verschil. Alleen de Amerikaanse Mara Abbott kon haar tempo volgen. Het duo begon samen aan de afdaling naar de eindstreep op de boulevard van de Copacabana.

Van Vleuten toonde het meeste lef in de afdaling en ze nam afstand van de voorzichtige Abbott. De 33-jarige Van Vleuten was op weg naar goud maar ging hard onderuit in een bocht en bleef roerloos in de berm liggen. Abbott werd in de slotmeters ingehaald door het trio Van der Breggen, Johansson en Longo Borghini. Van der Breggen trok zelf de sprint aan en nam de olympische titel over van Vos.


Chef de mission Maurits Hendriks vertelde aan de finish dat Van Vleuten onder begeleiding van een dokter met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens wielerbond KNWU gaat het naar omstandigheden goed met haar. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!