Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

UCI verdedigt veiligheid olympisch parcours

UCI verdedigt veiligheid olympisch parcours

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De internationale wielerunie UCI heeft maandag de keuze voor het parcours van de olympische wegwedstrijd verdedigd. Volgens de UCI was het parcours uitvoerig getest tijdens trainingen en het testevenement.

Deel dit artikel op social media

"We doen ons uiterste best om veilige, uitdagende parcours uit te stippelen, maar jammer genoeg gebeuren er soms valpartijen", aldus de UCI.Wielrenster Annemiek van Vleuten crashte zondag zwaar.

Een dag eerder was het in de wegwedstrijd bij de mannen ook al raak. Richie Porte (gebroken schouderblad), Vincenzo Nibali (sleutelbeenbreuk), Sergio Henao (bekkenbreuk en borsttrauma) en Geraint Thomas (schaafwonden) crashten tijdens de afdaling van de Vista Chinesa.

Van Vleuten liep een zware hersenschudding op plus drie fractuurtjes in haar wervelkolom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!