Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turnsters stunten met plaats in teamfinale

Turnsters stunten met plaats in teamfinale

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse turnsters hebben zondag de teamfinale van het olympisch turntoernooi bereikt. Oranje eindigde als achtste in de kwalificaties. Sanne Wevers kwalificeerde zich met een score van 15,066 als als vierde voor de finale op balk.

Deel dit artikel op social media

De nummer twee van het WK van vorig jaar moest alleen de Amerikaansen Simone Biles (15,633), Lauren Hernandez (15,366) en de Braziliaanse Flavia Saraiva (15,133) voor zich dulden. Biles is de regerend wereldkampioene.

Voor Wevers is de toestelfinale op maandag 15 augustus. Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers mogen donderdag terugkomen voor de meerkampfinale. Thorsdottir werd achtste met een score van 57,566, Wevers (56,782) belandde op plaats 17.

Met verder Céline van Gerner en Vera van Pol behaalde Oranje een nooit eerder vertoond resultaat. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Céline, Sanne, Lieke, Eythora en Vera aan!