Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: met drie plakken erbij komt TeamNL toptien binnen

TeamNL in Rio: met drie plakken erbij komt TeamNL toptien binnen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Op deze dinsdag kwamen er opnieuw drie plakken bij voor TeamNL. Goud voor zwemmer Ferry Weertman en zeilster Marit Bouwmeester en zilver voor baanwielrenner Matthijs Büchli. TeamNL komt hiermee de toptien van het medailleklassement binnen en staat nu op plaats 7. Maar er waren ook tegenvallers deze dag. Epke Zonderland viel van de rekstok en zowel de hockeyers als de beachvolleybalers verloren hun halve finale.

Deel dit artikel op social media

Ferry Weertman opende het bal door het goud te veroveren bij de 10 kilometer openwaterzwemmen. De fotofinsh moest er aan te pas komen om te zien dat de 24-jarige Nederlander na vier rondjes van 2,5 kilometer voor de kust van de Copacabana als eerste het finishbord aantikte. 

Zeilster Marit Bouwmeester maakte het nog spannend door de medal race van de Laser Radial als zevende af te sluiten, maar het bleek genoeg voor de eindzege. Als het aan Bouwmeester ligt, gaat ze bij de Olympische Spelen van Tokio 2020 opnieuw voor goud. “Ik vind het spelletje veel te leuk, dus ik ben zeker van plan om door te gaan'', liet de 28-jarige Friezin weten.

Baanwielrenner Matthijs Büchli veroverde een zilveren medaille op het onderdeel keirin. Het goud ging naar de Brit Jason Kenny. De Maleisiër Azizulhasni Awang werd derde op de wielerbaan in Rio de Janeiro. De finale van het spectaculaire sprintonderdeel ontaardde in een soap, omdat de race tot twee keer toe werd afgeschoten. Elis Ligtlee redde het niet op de sprint, maar met goud op zak gaat ze met een goed gevoel naar huis.

Dafne Schippers staat woensdag bij de Olympische Spelen in de finale van de 200 meter. De Nederlandse atlete eindigde dinsdagavond in Rio de Janeiro in haar halve finale als eerste in een tijd van 21,96 seconden. De 24-jarige wereldkampioene uit Utrecht legde na afloop uit dat het goed met haar gaat. “Het gaat heel goed.''

Sifan Hassan heeft dinsdag geen medaille behaald op de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Rio. De Nederlandse atlete eindigde slechts als vijfde in de finale. Eerder slaagde Nadine Visser er niet in zich te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter horden.

“Heel jammer.'' Dat was de eerste reactie van turner Epke Zonderland, kort nadat hij dinsdag bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro door een val zijn kansen op een medaille in de finale van de rekstok verspeelde. “Ik dacht dat ik kansen had. Met mijn eerdere optreden in de kwalificatie was ik heel blij. Ik had een goed gevoel. Dan gebeurt dit. Dat wil je natuurlijk niet.''

De Nederlandse hockeyers zijn er dinsdag niet in geslaagd om de finale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te bereiken. België was in de halve eindstrijd verrassend met 3-1 te sterk. Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er dinsdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd om de finale te bereiken. Ze verloren van de Brazilianen Alison Cerutti/Bruno Oscar Schmidt en spelen nu net als de hockeyers om het brons.

De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag op overtuigende wijze de halve finale bereikt van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg van bondscoach Henk Groener boekte een knappe zege op gastland Brazilië: 32-23. Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe was speciaal langsgekomen om ze een motivatiespeech te geven. Ook de volleybalsters hebben de halve finales bereikt. Oranje was in vier sets te sterk voor Zuid-Korea: 25-19, 25-14, 23-25 en 25-20. Zij spelen in de halve eindstrijd tegen China.

De Nederlandse springruiters hebben zich dinsdag vroegtijdig verzekerd van een plek in de medaillestrijd op de Olympische Spelen. De equipe van bondscoach Rob Ehrens was daarvan zeker na foutloze rondes van Jeroen Dubbeldam (Zenith), Maikel van der Vleuten (Verdi) en Harrie Smolders (Emerald).

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben zich nog enig uitzicht verschaft op een olympische medaille in de 470-klasse. De Nederlandse zeilsters gingen dinsdag driemaal het water op in de baai van Rio en finishten als tweede, derde en zevende.

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!