Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: eerste goud, met gemengde gevoelens

TeamNL in Rio: eerste goud, met gemengde gevoelens

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Wielrenster Anna van der Breggen heeft Nederland zondag de eerste gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bezorgd. Maar bij de winnares overheerste de bezorgdheid over Annemiek van Vleuten, die kort daarvoor ten val was gekomen.

Deel dit artikel op social media

Van der Breggen was de snelste in een zinderde en dramatische ontknoping van de wegwedstrijd over 137 kilometer en versloeg de Zweedse Emma Johansson en de Italiaanse Elisa Longo Borghini in een eindsprint. Lees meer

Een kwartier daarvoor leek het goud te zijn weggelegd voor Annemiek van Vleuten, maar de 33-jarige renster ging hard onderuit in een bocht en bleef roerloos in de berm liggen. Na haar zege was de eerste zorg van Anna van der Breggen hoe het met haar ploeggenoot was. In het ziekenhuis werden bij Van Vleuten fractuurtjes in haar wervelkolom en een zware hersenschudding geconstateerd.

Gerevancheerd
De Nederlandse hockeyers hebben zich in het olympisch toernooi gerevancheerd voor de teleurstellende start tegen Argentinië, toen een voorsprong van 3-1 werd weggegeven. Dat ging zondag ten koste van Ierland. Oranje zegevierde dik verdiend met 5-0. Lees meer

Ook de hockeyvrouwen maakten een handvol treffers en begonnen de jacht op olympisch goud met een ruime zege. Tegen Spanje werd het in Rio 5-0. Lees meer

Nog meer goed nieuws kwam er uit de turnhal, waar de Nederlandse turnsters de teamfinale van het olympisch turntoernooi hebben bereikt. Oranje eindigde als achtste in de kwalificaties. Sanne Wevers kwalificeerde zich met een score van 15,066 als als vierde voor de finale op balk. Lees meer

Enrico Lacruz en Peter Müllenberg hebben aan de langverwachte rentree van het Nederlandse boksen op het olympische podium een feestelijk tintje gegeven. Lacruz, de 22-jarige lichtgewicht uit Huissen, won op punten van Lai Chu-En uit Taiwan. De 28-jarige Müllenberg versloeg leeftijdsgenoot Ehsan Rouzbahani uit Iran duidelijk op punten: 3-0.

Vijfde Olympische deelname
Beachvolleyballer Reinder Nummerdor luisterde zijn vijfde Olympische deelname op met een overwinning. Samen met Christiaan Varenhorst  won hij het eerste groepsduel in twee sets van de Chilenen Marco en Esteban Grimalt: 21-16 en 21-13. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist verloren hin eerste wedstrijd in Rio. Lees meer

Tafeltennisster Li Jiao heeft bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met enige moeite de derde ronde bereikt. De van oorsprong Chinese speelster had een bye in de eerste ronde en was zondag in zes games te sterk voor de Thaise Suthasini Sawettabut. Li Jie redde het niet. Zij verloor van de Franse Li Xue. Lees meer

Tennissers Robin Haase en Jean-Julien Rojer zijn zondag uitgeschakeld in het olympisch dubbelspel in Rio de Janeiro. Het Spaanse duo Rafael Nadal en Marc López was in de eerste ronde veel sterker: 6-4 6-4. Eerder op de dag werd Robin Haase ook al uitgeschakeld in het enkelspel.

Bij het zwemmen greep Sebastiaan Verschuren naast een plek in de finale van de 200 meter vrije slag. De 27-jarige Amsterdammer klokte 1.46,34, de elfde tijd in de halve finales. Voor Sharon van Rouwendaal liep de 400 meter vrije slag uit op een drama. De nummer twee van het laatste WK in Kazan kon het tempo in haar serie geen moment volgen en tikte slechts als zevende aan, in 4.11,44.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!