Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Spelen Rio gaan nu echt beginnen

Spelen Rio gaan nu echt beginnen

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Met een show vol muziek en dans en natuurlijk de opkomst van de atleten worden de Olympische Spelen van Rio de Janeiro vrijdagavond - vroeg in de ochtend in Nederland - officieel geopend.

Deel dit artikel op social media

Dat gebeurt nadat het voetbaltoernooi al sinds woensdag aan de gang is en de handboogschutters, onder wie de Nederlanders Mitch Dielemans, Rick van der Ven en Sjef van den Berg vrijdag hun plaatsingsronde afwerken.Maar het begint in Rio natuurlijk pas echt wanneer de olympische vlam is ontstoken, kort nadat de deelnemers het imposante Maracanã-stadion zijn binnengewandeld.

De Nederlandse sporters, althans zij die de openingsceremonie willen of mogen meemaken, doen dat onder aanvoering van vlaggendrager Jeroen Dubbeldam. De vraag is hoe de toeschouwers de Russische sporters ontvangen, een gekortwiekte groep als gevolg van een omvangrijk dopingschandaal dat het IOC in verlegenheid bracht.

Tot een algehele schorsing kwam het niet, het zou volgens voorzitter Thomas Bach indruisen tegen de olympische waarden.De vlam wordt mogelijk ontstoken door de Braziliaanse voetballegende Pelé. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!