Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Slechte start Finn-zeiler Postma

Slechte start Finn-zeiler Postma

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Finnzeiler Pieter-Jan Postma is dinsdag matig begonnen aan zijn derde Olympische Spelen. De Europees kampioen kwam in Rio de Janeiro als veertiende en dertiende over de finish. Daarmee vond de 34-jarige Fries zichzelf na de eerste wedstrijddag in zijn klasse terug op de vijftiende plaats in de tussenstand.

In de eerste race kende Pieter-Jan Postma een ongelukkige start. Postma raakte de boei op de startlijn en moest achteraan beginnen. Uiteindelijk kwam Postma als veertiende over de lijn. In de tweede race van de dag finishte Postma als dertiende. Na dag één vinden we Postma voorlopig terug op de vijftiende plaats in het klassement. De Sloveen Zbogar gaat na een derde plaats in race één en winst in race twee voorlopig aan de leiding.

Bij terugkomst op de kant gaf Postma de volgende reactie: "Het was geen droomstart. Morgen gaan we echt alles beter doen. We zitten er op zich prima in maar het komt nog niet bij elkaar. Het was geen makkelijke start, het was soms aan de buitenkant te doen en soms aan de binnenkant. De Sloveen had het als een van de weinige helemaal te pakken vandaag. Het mooie met zeilen is dat we nog meerdere dagen hebben maar dit is geen top dag. Morgen gaan we weer verder, op een andere baan. Ik had hier willen scoren vandaag. Dus dat is even slikken, weer opladen voor morgen en weer het gas er op."

Laser Radial
Ook andere Nederlandse zeilers kwamen dinsdag op dag twee van het olympisch toernooi niet even goed uit de startblokken. Marit Bouwmeester finishte slechts als vijftiende in de derde race in de Laser Radial-klasse. Rutger van Schaardenburg schopte het in dezelfde klasse bij de mannen zelfs maar tot plaats 24. 

Bouwmeester: "Ik maak het mezelf niet makkelijk. Ik maak er echt een beetje een potje van. Mijn starts zijn gewoon heel erg slecht. Het is niet goed genoeg. Daar kan ik ook niet echt een excuus voor verzinnen. De laatste wedstrijd heb ik wel gewoon heel goed geracet. Dus daar ben ik wel blij mee. Ik hoop dat ik de komende dagen er nog even een tandje bij kan doen. Ik zat er nog niet zo lekker in de afgelopen dagen. Het moet scherper maar morgen zitten we weer op de buitenbaan. Dat bevalt me eigenlijk wat beter dus daar heb ik vooral heel veel zin in."

Bouwmeester wist later op de dag in race twee wat goed te maken met een vierde plaats. In het klassement vindt ze zichzelf na twee racedagen terug op plaats vier. Van Schaardenburg eindigde als achtste in de tweede omgang en staat na twee dagen zeilen in de algemene rangschikking plaats elf.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger, Pieter-Jan en Marit aan!