Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers kan weer lachen

Schippers kan weer lachen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Na haar liesblessure en navolgende vijfde plek op de 100 meter, kon Dafne Schippers maandag weer lachen. De Nederlandse atlete plaatste zich met gemak voor de halve finales van de 200 meter, de afstand waarop ze regerend wereldkampioene is en hoopt olympisch goud te winnen woensdag. Jamile Samuel en Tessa van Schagen zijn uitgeschakeld.

Deel dit artikel op social media

"Ik voelde me weer goed, eindelijk'', verzuchtte de 24-jarige Utrechtse. "Het was een lekkere, ontspannen race.''Schippers was in de eerste heat ingedeeld en eindigde daarin als eerste in een tijd van 22,51 seconden. Het laatste deel van de race kon ze rustig uitlopen. Last van haar lies heeft ze niet meer. "Ik hoop niet dat het nog gaat opspelen.''

De titelfavoriete liep de blessure woensdag op. "Dan zakt de grond onder je voeten vandaan. Het is je grootste nachtmerrie'', aldus Schippers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!