Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeier Siegelaar zwaait af met bronzen plak

Roeier Siegelaar zwaait af met bronzen plak

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Bij de roeiers van de Holland acht overheerste na de bronzen medaille teleurstelling over het mislopen van zilver. Toch nam de afzwaaiende Olivier Siegelaar alle gelukswensen dankbaar in ontvangst.

Deel dit artikel op social media

"Elke medaille is een felicitatie waard, dus zeker ook deze olympische plak", liet de 29-jarige kopman van Laga luid en duidelijk weten na afloop van de olympische finale in Rio de Janeiro.

"Ik heb er ook lang genoeg op moeten wachten. Hier heb ik twaalf jaar lang dagelijks voor getraind, soms twee keer per dag", zei Siegelaar, die al bezig was aan zijn derde Spelen.

Hij eindigde bij de Spelen van Peking in 2008 (vierde) en Londen in 2012 (vijfde) net naast het podium met de acht. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar die verdomde olympische medaille heb ik nu."

"Natuurlijk vind ik het nog wel waardeloos dat we net geen zilver hebben gepakt. Als we vanaf het begin beter in de race hadden gezeten, was misschien ook goud nog mogelijk geweest. Maar het is brons geworden en daar moet je blij mee zijn.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier aan!