Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paumen: nog vijf overwinningen te gaan

Paumen: nog vijf overwinningen te gaan

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De ontlading bij de Nederlandse hockeysters was woensdagavond groot nadat Kitty van Male in de voorlaatste minuut alsnog de Chinese verdedigingsmuur had geslecht (1-0).

Deel dit artikel op social media

"Dat doelpunt was de beloning voor onze vechtlust'', sprak aanvoerster Maartje Paumen verheugd in het nogal frisse Rio de Janeiro. ,,We hebben als team geknokt voor deze overwinning. We bleven erin geloven. Het is dan een heel lekker gevoel als die treffer dan toch nog valt.''

Volgens Paumen speelde Oranje, dat vooraf al zeker was van de kwartfinales, in de eerste helft in een iets te laag tempo. ,,Maar na de rust hebben we China kapot gespeeld. Ze zijn amper bij ons in de cirkel gekomen en hebben geen kans gehad. Een dikverdiende zege voor ons dus.''

Door de ontwikkelingen in de andere poule zou Oranje als verwachte groepswinnaar in de kwartfinales al aartsrivaal Argentinië (vooralsnog vierde met slechts drie punten uit drie duels) kunnen treffen. ,,Dat maakt niet uit, als je kampioen wil worden, moet je alle duels winnen. We hebben er nog vijf te gaan, dus nog vijf overwinningen, wat mij betreft, ook in de resterende groepswedstrijden.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!