Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ook Pieter Braun staakt tienkamp

Ook Pieter Braun staakt tienkamp

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - In navolging van Eelco Sintnicolaas heeft ook Pieter Braun voortijdig de olympische tienkamp beëindigd. De Brabander staakte woensdag de strijd na het vierde onderdeel, het hoogspringen, door een liesblessure.

Deel dit artikel op social media

Hij was over 1.95 meter gegaan, maar bij 1,98 ging het twee keer mis. Zijn derde poging liet hij gaan. Braun, die na drie onderdelen dertiende stond, meldde zich vervolgens af voor de 400 meter.

De 22-jarige meerkamper uit Terheijden kreeg al bij het tweede onderdeel, het verspringen, last van zijn lies. Hij kon nog wel kogelstoten, maar de pijn werd steeds erger. "Ik kon niet eens meer pijnvrij dribbelen'', zei hij tegen de NOS.

Eelco Sintnicolaas gaf al op na de 100 meter, het eerste onderdeel. Hij liep een blessure in zijn bovenbeen op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter aan!