Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Martina komt 0,01 seconde tekort voor brons

Martina komt 0,01 seconde tekort voor brons

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Churandy Martina is donderdag in Rio de Janeiro tijdens zijn derde olympische finale over 200 meter opnieuw buiten de medailles gebleven. De spontane sprinter eindigde in de wervelende show van titelhouder Usain Bolt (winnaar in 19,78) op de vijfde plaats in een tijd van 20,13. Het verschil met brons was echter maar 0,01 seconde.

Deel dit artikel op social media

Martina was woensdag in de halve finales van de 200 meter als tweede geëindigd in 20,10. Dat was zijn beste tijd van het seizoen, maar ook de minste tijd van alle finalisten. De 32-jarige Nederlander zorgde ervoor dat de Amerikaan Justin Gatlin, goed voor zilver op de 100 meter, buiten de finale viel.

Martina kwam bij Peking 2008, toen nog namens de Antillen, als tweede over de finish. Hij werd echter gediskwalificeerd omdat hij over de lijn was gestapt. Tijdens de vorige Spelen in Londen, toen hij voor Oranje uitkwam, eindigde Martina eveneens als vijfde.

Martina sloeg donderdagochtend de series van de estafette op de 4x100 meter over. Zonder de goedlachse kopman eindigden de Nederlandse mannen op de laatste plaats in hun serie in 38,53 seconden. Martina werd eerder in Rio op de 100 meter in de series uitgeschakeld. Op dat onderdeel is hij Europees kampioen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy aan!