Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Licht herstel voor Luiten bij olympisch golftoernooi

Licht herstel voor Luiten bij olympisch golftoernooi

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Golfer Joost Luiten heeft vrijdag tijdens de tweede ronde zijn positie in het olympisch golftoernooi licht verbeterd. De Nederlander noteerde zeventig slagen, één onder het baangemiddelde. Het leverde hem voorlopig een plek bij de eerste dertig op.

Deel dit artikel op social media

Luiten staat tien slagen achter op de Australiër Marcus Fraser, die zijn koppositie handhaafde. Het ging in zijn tweede rondgang langs de achttien holes weliswaar iets minder voortvarend dan donderdag, toen hij 63 slagen noteerde, maar de score van 69 was voldoende om bovenaan te blijven.

De beste Nederlandse golfer staat op tien onder par en heeft één slag voorsprong op de Belg Thomas Pieters, die met een ronde van 66 oprukte naar plaats twee. De Zweedse topper Henrik Stenson is derde met -8.

Luiten begon met een birdie, noteerde op hole vier zijn eerste bogey en liet daarop meteen zijn tweede birdie volgen. Op hole elf en twaalf leverde hij weer een slag in met bogeys, maar de finish was sterk met birdies op zestien en achttien.

Omstandigheden

De Rotterdammer trof het niet met het weer; de eerste tien holes speelde hij in de regen. "Het was door de omstandigheden lastig spelen", liet Luiten weten op de website golf.nl. "Wat dat betreft zit het niet mee, maar dat hoort ook bij golf. Het belangrijkste is dat ik wat scherper moet spelen met mijn ijzers. Ik gaf mezelf te weinig echte kansen."

Luiten heeft de hoop op een medaille nog niet laten varen. "We hebben nog twee ronden te gaan. Met een lage score op zaterdag kan ik een flinke sprong maken. Het veld staat ook redelijk dicht bij elkaar. Maar het begint bij mij, ik moet gewoon beter gaan spelen."

Op de eerste dag van het toernooi maakte Luiten allesbehalve indruk in Rio. De 30-jarige stond met 72 slagen één slag boven par en bezette daarmee een gedeelde 34e plaats in een deelnemersveld van zestig golfers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!