Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo: Dit was zo'n rare finale

Kromowidjojo: Dit was zo'n rare finale

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ranomi Kromowidjojo blikte na afloop van het koninginnennummer van het olympisch zwemtoernooi enigszins verwonderd terug op de race. Ze tikte als vijfde aan in een tijd van 53,08 en liet voor de microfoon van de NOS weten redelijk tevreden te zijn.

Deel dit artikel op social media

,,Dit was by far mijn snelste race van het seizoen.''

De uitslag verraste de olympisch kampioene op de 100 meter vrije slag van 2012. ,,Dit was zo'n rare finale.'' Ze krijgt twee opvolgsters: de Canadese Penny Oleksiak en de Amerikaanse Simone Manuel klokten beiden 52,70. De Zweedse Sarah Sjöström pakte brons in 52,99.

,,Ik heb alles gegeven. Negenhonderdste van een medaille. Het lag zo dicht bij elkaar'', aldus de Nederlandse zwemster. ,,Het bewijst dat er heel rare dingen kunnen gebeuren, Dat zijn de Spelen''.

Enige verbazing was er ook over de klassering van torenhoog favoriete Cate Campbell, die als zesde eindigde. ,,Ik weet dat het zwemmen van een finale heel moeilijk is.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!