Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jacco Arends: alles voor dat ene doel

Jacco Arends: alles voor dat ene doel

Rio 2016

Cheer!

"Het afgelopen jaar stond voor mij volledig in het teken van badminton en Rio de Janeiro. Ik heb mijn studie stopgezet om zes dagen per week te kunnen trainen, was dertig van de 52 weken op reis. Alles met dat ene doel: kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen. Dat is gelukt. Met Selena Piek kom ik in Rio uit in het gemengd dubbel."

Deel dit artikel op social media

Toen ik zes jaar oud was maakte ik voor het eerst kennis met badminton, het voelde alsof ik direct verliefd was. Sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Als kleine jongen wilde ik in de eredivisie spelen, vanaf mijn veertiende was het doel de Spelen. Ik knipte krantenartikelen uit over mijn idolen.

Wanneer de Spelen in Rio geslaagd zijn? Eremetaal is een droom, wij zijn outsiders. Ik wil sowieso genieten, leren en een goede prestatie neerzetten."

- Jacco Arends -

Nederland wint met sporten en bewegen, lees hier andere inspirerende verhalen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jacco aan!