Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyvrouwen winnen gemakkelijk van Spanje

Hockeyvrouwen winnen gemakkelijk van Spanje

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeyvrouwen zijn de jacht op olympisch goud met een ruime zege begonnen. Tegen Spanje werd het zondag in Rio 5-0.

Deel dit artikel op social media

De titelverdediger had geen enkele moeite met zijn opponent.Lidewij Welten opende de score in de twaalfde minuut. Na een harde klap van Maartje de Paumen de cirkel in wist ze vlak voor de doellijn de bal nog te raken.

In de eerste minuut van het tweede kwart was het meteen weer raak, ditmaal door Laurien Leurink. Marloes Ketels tekende 2,5 minuut later na een sprankelende aanval over meerdere schijven simpel voor de 3-0. Met een droge knal van kop cirkel verschalkte ze de Spaanse doelvrouw. Met nog zeven minuut te gaan in het tweede kwart was het vervolgens Maartje Paumen die de eerste Nederlandse strafcorner in het duel meteen verzilverde 4-0.

Aanvallend kon Spanje niet veel uitrichten maar versierde in de eerste helft wel drie strafcorners die niets opleverden. Na rust was het beeld niet anders, met een dominerend aanvallend Nederland en Spanje met een sporadische uitval. Oranje miste daarbij wel een beetje de scherpte. Paumen tekende elf minuten voor tijd met haar tweede treffer uit een strafcorner voor de 5-0.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!