Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters op valreep ook langs China

Hockeysters op valreep ook langs China

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeysters hebben woensdagavond ook het derde duel gewonnen bij het olympisch toernooi in Rio. China werd op de valreep met 1-0 verslagen.

Deel dit artikel op social media

Kitty van Male maakte een minuut voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Voorafgaand aan het duel wist Nederland al dat het zeker was van de kwartfinales

Het is nog niet bekend wie de poeg van bondscoach Alyson Annan treft in de volgende ronde. Vrijdag staat nog het groepsduel met Nieuw-Zeeland op het programma en zaterdag wordt er tegen Duitsland gespeeld.

Oranje was eerder te sterk voor Spanje (5-0) en Zuid-Korea (4-0).

Fel

Oranje opende tegen China fel, combineerde zuiver en gevarieerd, maar verzuimde snel op voorsprong te komen. Van Male en Kelly Jonker, maandag tegen Zuid-Korea nog goed voor een hattrick, lieten twee flinke kansen liggen.

In het tweede kwart behield Oranje een groot overwicht, maar bleven grote kansen uit. Nadat Van Male opnieuw een grote kans had gemist, kreeg Nederland in de 35e minuut de eerste strafcorner. De Chinese keepster keerde de inzet van Maartje Paumen en stopte tevens de rebound van Naomi van As.

Ook nadien leek de ploeg van Annan de Chinese verdedigingsmuur niet te kunnen breken, totdat Van Male van dichtbij alsnog toesloeg: 1-0.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!