Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters zeker van kwartfinale

Handbalsters zeker van kwartfinale

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn zeker van een plek in de kwartfinales van het olympisch toernooi. Oranje dankte dat aan de zege van Frankrijk op Zuid-Korea.

Deel dit artikel op social media

De Françaises zegevierden vrijdagavond uiteindelijk nog overtuigend met 21-17, maar daar zag het geruime tijd niet naar uit. Na 20 minuten leidden de snelle Aziatische vrouwen, die voor hun laatste kans streden, met 10-5.

Bij rust was er evenwicht: 11-11. In de tweede helft sloeg het fysiek sterkere Franse team tot uitbundige vreugde alsnog toe.In groep B staat Rusland, dat vier maal won, nu boven Frankrijk, Zweden en Nederland. De ploeg van bondscoach Henk Groener sluit de voorronde zondag af tegen de Russinnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!