Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Guidetti: was belangrijkste duel uit loopbaan

Guidetti: was belangrijkste duel uit loopbaan

Coaching Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Giovanni Guidetti ging uit zijn dak nadat 'zijn' volleybalsters in Rio de halve finales hadden bereikt op de Olympische Spelen. ,,Dit was de belangrijkste wedstrijd uit onze carrière tot nu toe. Dat geldt voor de speelsters, maar net zo goed voor mij. Daarom ben ik zo emotioneel'', zei de Italiaan, die als clubcoach al veel won. ,,Maar dit is anders, dit zijn de Olympische Spelen, de kwartfinale. Dit beslist of je mee gaat strijden om de medailles of weer vier jaar moet wachten.''

Deel dit artikel op social media

Oranje liep tegen de Zuid-Koreaanse vrouwen vlot naar 2-0, verloor de derde set, maar maakte het karwei in de vierde af. ,,We wisten dat het bij 2-0 niet gedaan was. Ik vind het vooral mooi dat het team na het setverlies het vertrouwen niet verloor. Dat was bepalend vandaag. Daar hebben we ook hard aan gewerkt deze zomer. Het geloof is er dat we van iedereen kunnen winnen.''

Guidetti had dinsdag Judith Pietersen in de basis verkozen boven Celeste Plak. Het pakte goed uit. ,,Coachen is keuzes maken. Je bent daarbij een 'loser' of een 'wizard'. Judith heeft het geweldig gedaan.'' Hij noemde Francesco Wessels, als coach van de coaches werkzaam voor NOC*NSF. ,,Hij heeft kort voor de Spelen het team toegesproken. Francesco is oud-militair die in Afghanistan en Irak is geweest en daar veel heeft meegemaakt. Hij heeft ze uitgelegd wat 'collective confidence' inhoudt. Dat zie je vandaag terug.''

Oranje gaat verder. De nummer elf van de wereld staat nu tussen de beste vier landen. Guidetti: ,,Het zou een belediging voor onszelf zijn als we nu niet denken aan medailles. We gaan alles geven. Wellicht wordt Brazilië de tegenstander. De druk ligt bij hen, maar daar zit dat team niet mee. Kijk nog maar eens hoe ze de Verenigde Staten 'kilden' in de finale van de Grand Prix. We moeten hun ritme zien te breken.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Giovanni aan!