Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Guidetti: over vier jaar spelen om medailles

Guidetti: over vier jaar spelen om medailles

Coaching Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Waar de meeste van zijn speelsters de vierde plek op de Olympische Spelen nog een plaats moesten geven, was bondscoach Giovanni Guidetti helder in zijn oordeel. "Ik heb geen gemengde gevoelens, ik ben slechts trots en dankbaar. Als je het hele plaatje bekijkt, denk ik niet dat we het beter hadden kunnen doen'', zei de Italiaan die met de volleybalsters in de strijd om het brons ten onder ging (1-3) tegen de Verenigde Staten.

Deel dit artikel op social media

"We hebben een ongelooflijk toernooi gespeeld, tegen China en vandaag tegen de Verenigde Staten kansen gehad. Maar volleybal is een eerlijke sport. De beste wint. Amerika was beter, zoals ze dat dit jaar telkens waren tegen ons.''

Zo bleef de volleybalploeg zonder een tastbare beloning. Guidetti: "We hebben niets, maar ik draag dit toernooi mee in mijn hart. Over vier jaar doen wij echt mee om de medailles.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!