Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gouden roeivrouwen wisten dat niemand ze zou passeren

Gouden roeivrouwen wisten dat niemand ze zou passeren

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Maaike Head en Ilse Paulis voelden vrijdag vrijwel de gehele race dat ze op weg waren naar olympisch goud in de lichte dubbeltwee. 

Deel dit artikel op social media

"Alles verliep volgens plan. We hebben het sterk uitgevoerd, met mooie halen", vertelde Paulis, die met de Nederlandse boot (7.04,73) Canada (7.05,88) ruim een seconde voorbleef op het Lagoa Rodrigo de Freitas.

"In het laatste deel zag ik Canada nog wel dichterbij komen, maar ik wist gewoon: die komen er niet langs. We hebben ongelooflijk veel vertrouwen in elkaar en in onze eigen kracht."

De 32-jarige Head, die acht jaar ouder is dan Paulis, voelde in de afgelopen dagen al dat goud mogelijk was. "Onze kracht is dat we ontzettend veel plezier hebben in wat we doen. Onderling is er heel veel vertrouwen en respect. Dat is zo mooi."

Obstakels

Met het goud kwam er voor de twee Nederlandse vrouwen een fraai einde van een niet altijd even makkelijke weg naar Rio de Janeiro. "In juni 2015 kwamen we pas bij elkaar", vertelde Paulis. "We hebben een opstartperiode gehad en daarna zat de weg vol obstakels."

"Maar die obstakels hebben ons alleen maar kracht gegeven. Onder elke omstandigheid hielden we het hoofd koel en dat heeft ons alleen maar beter gemaakt."

Een van die tegenslagen was de WK van vorig jaar in september toen het duo niet verder kwam dan de C-finale en er veel kritiek was. "Maar wij wisten altijd dat we het wel konden. We hebben vastberaden ons plan uitgevoerd en alleen maar kracht gehaald uit het gezeur."

Ziekenhuis

Toch leek het in maart weer mis te gaan toen Head bij een val met de fiets twee ribben brak. "Toen ik in het ziekenhuis lag dacht ik even: hier gaat mijn kwalificatietoernooi en mijn olympische droom. Maar toen zei mijn sportarts dat ik het gewoon moest proberen."

"Ilse ging vervolgens alleen op trainingskamp en ik heb in mijn eentje in Amsterdam keihard getraind. Daardoor ben ik alleen maar sterker geworden en ook daardoor sta ik nu hier."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike en Ilse aan!