Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor Ferry Weertman bij 10km openwaterzwemmen

Goud voor Ferry Weertman bij 10km openwaterzwemmen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ferry Weertman heeft dinsdag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud veroverd bij de 10 kilometer openwaterzwemmen.

Deel dit artikel op social media

De fotofinsh moest er aan te pas komen om te zien dat de 24-jarige Nederlander na vier rondjes van 2,5 kilometer voor de kust van de Copacabana als eerste het finishbord aantikte.

Aanvankelijk leek Weertman zilver te bemachtigen, achter de Griek Spiros Gianniotis. Na enig beraad werd Weertman echter alsnog als winnaar aangewezen. 

De onzekerheid duurde verscheidene minuten. Uiteindelijk kregen de nummers een en twee dezelfde tijd achter hun naam, maar werd de Nederlander op basis van de fotofinish alsnog als winnaar aangewezen. Op tv-beelden was ook te zien dat Weertman eerder aantikte.

De Fransman Marc-Antoine Olivier won het gevecht om het brons.

Van Rouwendaal

Weertman prolongeerde eerder dit jaar bij de EK in Hoorn de Europese titel openwaterzwemmen, die hij in 2014 voor het eerst had veroverd in Berlijn. Bij de WK van vorig jaar in Kazan pakte hij zilver op de 10 kilometer.

Bij de vrouwen pakte Sharon van Rouwendaal maandag eveneens de gouden medaille.

Nederland heeft nu zeven gouden medailles gewonnen in Rio. Wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd), roeisters Maaike Head en Ilse Paulis, baanrenster Elis Ligtlee (keirin), windsurfer Dorian van Rijsselberghe, turnster Sanne Wevers en Van Rouwendaal kroonden zich eerder al tot olympisch kampioen. In totaal staat de Oranje-ploeg op twaalf medailles, met ook nog twee keer zilver en drie keer brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ferry aan!