Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettezwemsters missen finale 4x200 vrij

Estafettezwemsters missen finale 4x200 vrij

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse estafettezwemsters hebben woensdag op de Olympische Spelen de finale gemist op de 4x200 meter vrije slag. Het kwartet van Oranje, bestaande uit Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen, Andrea Kneppers en Robin Neumann, klokte in de series met 7.58,74 de veertiende tijd.

Deel dit artikel op social media

De beste acht landen strijden woensdagavond in de eindstrijd om de medailles.De estafettezwemsters veroverden eerder dit jaar bij de EK in Londen nog brons op de 4x200 vrij.

Kneppers, Vermeulen en Neumann kwamen toen samen met kopvrouw Femke Heemskerk tot een tijd van 7.53,63. Zonder Heemskerk, die individueel de series van de 100 vrij zwom en daarin strandde, kon Oranje geen aanspraak maken op een plek bij de beste acht.

Het kwartet hield in de eerste heat alleen Slovenië achter zich en in de tweede serie doken nog eens zeven landen onder de tijd van Nederland. De Amerikaanse zwemsters waren het snelste, in 7.47,77.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marrit, Esmee, Robin, Andrea en Femke aan!