Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafetteploeg zonder Kromowidjojo in series

Estafetteploeg zonder Kromowidjojo in series

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters gaan zich zaterdag zonder Ranomi Kromowidjojo proberen te kwalificeren voor de olympische finale van de 4x100 meter vrije slag. De 25-jarige Groningse, in Londen goed voor goud op de 50 en 100 vrij, blijft in de series aan de kant.

Deel dit artikel op social media

Het kwartet dat rond 20.30 uur Nederlandse tijd in actie komt bestaat uit Inge Dekker, Marrit Steenbergen, Maud van der Meer en Femke Heemskerk.

Oranje komt in de eerste van twee series in het water, titelverdediger Australië en de Verenigde Staten zitten in de tweede serie. De snelste acht landen plaatsen zich voor de finale, die rond half 5 in de Nederlandse nacht het slotstuk van de eerste zwemavond in Rio de Janeiro is.

Oranje houdt Kromowidjojo achter de hand voor de strijd om de medailles.In Londen moest Nederland genoegen nemen met zilver, na de olympische titel vier jaar eerder in Peking.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi, Inge, Femke, Maud en Marrit aan!