Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dressuurruiters niet in de buurt van het podium

Dressuurruiters niet in de buurt van het podium

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse finalisten bij de dressuur hebben gepresteerd naar hun huidige mogelijkheden, maar zijn niet in de buurt van het podium gekomen. Hans-Peter Minderhoud (Johnson) haalde 80,571 en werd negende. Diederik van Silfhout (Arlando) eindigde als elfde met 79,535, een wat zuinige beoordeling.

Deel dit artikel op social media

Charlotte Dujardin prolongeerde haar olympische dressuurtitel. Ze liet volgens de jury in de warme zandbak van Rio de Janeiro met haar in Nederland gekochte paard Valegro opnieuw de beste kür op muziek zien. De Britse amazone, vier jaar geleden voor eigen publiek ook onbetwist de beste, haalde een score van 93,857 procent.

Daarmee bleef ze haar Duitse concurrente Isabell Werth met Weihegold onder het zadel royaal voor. Deze kreeg een waardering van 89,071. Haar landgenote Kristina Bröring-Sprehe (Desperados) pakte het brons: 87,142.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hans Peter en Diederik aan!