Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dekker geniet van laatste olympische race

Dekker geniet van laatste olympische race

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Met een plek in de halve finales van de 50 meter vrije slag nam zwemster Inge Dekker vrijdag afscheid van de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Haar tijd van 25,31 seconden was om snel te vergeten, maar het gevoel dat de zwemster kreeg toen ze op het startblok stapte, zal haar nog lang bijblijven. ,,Het blijft mooi om in zo'n vol stadion met al die mensen te zwemmen. En ik stond toch maar mooi bij de top zestien van de wereld'', zei Dekker.

De bijna 31-jarige zwemster had in de series verrast met een tijd van 24,77 seconden, goed voor een plek in de halve finales. ,,Ik ben heel blij dat ik vanochtend nog iets heel goeds heb laten zien, dat ik een halve finale kon zwemmen op een afstand waar ik dit seizoen niet echt voor getraind heb. Ik had mijn laatste olympische race graag wat harder gezwommen, maar het was mooi zo.''

Dekker moest van ver komen. Begin dit jaar werd bij haar baarmoederhalskanker geconstateerd. Een zware operatie en onzekere periode volgden. De zwemster, jarenlang onderdeel van de succesvolle 'Golden Girls' op de estafette, herstelde echter snel genoeg om mee te gaan naar Rio de Janeiro. Na de teleurstellende vierde plaats in de finale van de 4x100 vrij was Dekker de enige die kon lachen. Het feit dat ze de Spelen had gehaald, gezond en wel, en kon meestrijden om de medailles zorgde voor een tevreden gevoel.

Op de sprint liet Dekker zien dat ze nog steeds snel kan zwemmen. ,,Als ik hier dan weer sta, denk ik bijna: waarom zou ik dit niet nog een keer doen?''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge aan!