Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Complimenten van Hendriks voor Brazilianen

Complimenten van Hendriks voor Brazilianen

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Het kostte veel moeite en inspanningen, maar de flat waarin de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen verblijven is helemaal op orde. Chef de mission Maurits Hendriks gaf de Braziliaanse organisatie daar woensdag bij de officiële welkomstceremonie een groot compliment voor.

Deel dit artikel op social media

,,Ik zie bij de sporters alleen maar glimlachen en hoor geen wanklanken. Dat betekent dat we eindelijk zijn waar we moeten zijn'', zei Hendriks.De eerste kennismaking met het olympisch dorp, twee weken geleden, was Hendriks zwaar tegengevallen. Hij constateerde tal van problemen, maar hield zich naar de buitenwacht bewust stil om de Brazilianen niet tegen het hoofd te stoten.

Met man en macht is gewerkt om alle problemen te verhelpen. ,,De Brazilianen hebben een ongelooflijke inspanning geleverd, daar ben ik ze enorm dankbaar voor'', aldus Hendriks.De Nederlandse delegatieleider zadelde de Brazilianen zelf ook op met extra werk, door een speciale lounge voor de sporters te eisen. ,,We hebben muren door laten breken van ruimtes die eigenlijk waren bedoeld voor kantoren. Wij hebben daar een krachtruimte en teamlounge van gemaakt.''

Het leidde al snel tot het gewenste effect. ,,Iedereen is dag en nacht met zijn eigen sport bezig, maar hier in Rio komt alles samen. Dat is fantastisch om te zien. In Londen zat iedereen nog drie weken in zijn eigen appartement.''Volgens Hendriks zijn alle ingrediënten aanwezig voor succesvolle Spelen. ,,We zijn nu goed gehuisvest en over de sportlocaties hoor ik alleen maar goede dingen. Je moet wel een flexibele instelling hebben wat betreft vervoer, maar daar is iedereen op voorbereid. Daar laat niemand zich door afleiden.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maurits aan!