Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brzoskowski strandt in series 400 vrij

Brzoskowski strandt in series 400 vrij

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Zwemmer Maarten Brzoskowski heeft zich zaterdag niet kunnen kwalificeren voor de olympische finale van de 400 meter vrije slag. De twintigjarige Brabander tikte in zijn serie als vierde aan in 3.48,00, de achttiende tijd van het totale deelnemersveld.

Deel dit artikel op social media

Alleen de snelste acht mogen zaterdagavond terugkomen voor de strijd om de medailles.Brzoskowksi hoopte in het olympische bad van Rio de Janeiro zijn persoonlijk record van 3.47,09 te verbeteren, dat hij in mei had neergezet tijdens de EK-finale in Londen. De Brabander bleef daar echter bijna een seconde boven.

Brzoskowski had zichzelf moeten overtreffen voor een plek in de finale, want daarvoor bleek 3.45.43 vereist. De Amerikaan Conor Dwyer was de snelste van de series in 3.43,42, de Chinese titelverdediger Sun Yang zette de vierde tijd neer (3.44,23).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maarten aan!