Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brouwer en Meeuwsen uitgeschakeld na zenuwslopende halve finale

Brouwer en Meeuwsen uitgeschakeld na zenuwslopende halve finale

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er dinsdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd om de finale te bereiken.

Deel dit artikel op social media

Het Braziliaanse duo Alison Cerutti/Bruno Oscar Schmidt was in een zenuwslopende halve eindstrijd in drie sets te sterk voor Brouwer en Meeuwsen: 21-17, 21-23 en 16-14. Het Nederlandse duo overleefde in de tweede set nog vier matchpoints.

Brouwer en Meeuwsen waren in de kwartfinale nog een maatje te groot voor landgenoten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst. Voor Brouwer en Meeuwsen rest donderdag de strijd om het brons.

Vooraf hoopten de wereldkampioenen van 2013 dat hun Braziliaanse tegenstanders zouden bezwijken onder de druk van het thuispubliek, maar het tegendeel bleek waar. Cerutti en Oscar Schmidt waren in de eerst set beter en wonnen met duidelijke cijfers: 21-17.

Tweede set

Het Nederlands koppel, dat in Rio overtuigende optredens had laten zien, kreeg in het tweede bedrijf meer vat op het spel van de Brazilianen.

Het ging lang gelijk op tot 16-16, maar de Brazilianen drukten uiteindelijk toch door en kregen vier matchpoints. Brouwer en Meeuwsen richtten zich op, werkten alle wedstrijdpunten weg en pakten verrassend de set met 23-21.

Die winst in de tweede set gaf Brouwer en Meeuwsen nieuw elan. Ze bleven vechten voor elk punt en weigerden op te geven. Het bleek uitstel van executie. Na de stand van 14-14 moesten de Nederlanders alsnog toegeven: 14-16.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander en Robert aan!