Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor beachduo Brouwer & Meeuwsen

Brons voor beachduo Brouwer & Meeuwsen

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben donderdag op de Olympische Spelen brons veroverd. Het Nederlandse duo won de wedstrijd om de derde plaats op het strand van de Copacabana tegen de Russen Viatsjeslav Krasilnikov en Konstantin Semenov in twee sets: 23-21 22-20.

Deel dit artikel op social media

Brouwer (26) en Meeuwsen (28) bezorgden Nederland de eerste olympische medaille ooit bij het beachvolleybal, dat sinds 1996 onderdeel is van de Spelen. Vier jaar geleden grepen Reinder Nummerdor en Richard Schuil net naast brons in Londen. Het ervaren duo verloor de 'troostfinale' om de derde plaats.

Brouwer en Meeuwsen hadden tot aan de halve finales al hun wedstrijden op de Spelen gewonnen, onder meer in de kwartfinale van hun trainingsmaten Nummerdor en Christiaan Varenhorst. In de halve finale, die ontaardde in een thriller, moesten ze echter buigen voor de Braziliaanse wereldkampioenen Alison Cerutti en Bruno Schmidt. Met brons sloten Brouwer en Meeuwsen een sterk toernooi toch glansrijk af.

Het zand van de Copacabana was zwaar door een flinke regenbui die vlak voor de 'troostfinale' losbarstte. De in het oranje en blauw gestoken Brouwer en Meeuwsen hadden in de eerste set lang het initiatief, maar kwamen na 15-15 voor het eerst op achterstand. De Russen kregen zelfs twee setpoints, maar de wereldkampioenen van 2013 knokten zich terug tot 20-20. Met een paar sterke punten sleepten Brouwer en Meeuwsen vervolgens de set binnen (23-21).

De tweede kent een vergelijkbaar scenario. Weer pakten de Nederlanders een flinke voorsprong en dat leidde bij 20-17 tot drie matchpoints. Krasilnikov en Semenov kwamen echter terug tot 20-20, maar daarna trokken Brouwer en Meeuwsen het brons alsnog naar zich toe: 22-20.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander en Robert aan!