Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester leidt na diskwalificatie Chinese

Bouwmeester leidt na diskwalificatie Chinese

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zeilster Marit Bouwmeester leidt na twee races alsnog in het klassement van de Laser Radial-klasse op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De winnares van het zilver vier jaar geleden in Londen stond maandag na een zesde en vierde plaats aanvankelijk tweede. De jury besloot koploopster Xu Lijia echter te diskwalificeren. De Chinese verloor haar derde plaats in de tweede race en werd teruggezet naar positie nummer 38.

Bouwmeester voert het klassement nu aan met tien punten. De Deense Anne-Marie Rindom volgt met dertien punten. De Ierse Annalise Murphy, Belgische Evi Van Acker en Australische Ashley Stoddaert volgen met veertien punten. - 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!