Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bijrol ruiters Lips en Blom bij eventing

Bijrol ruiters Lips en Blom bij eventing

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Na de zesde plaats in de landenwedstrijd hebben de Nederlandse ruiters dinsdag ook individueel geen hoge ogen kunnen gooien op het onderdeel eventing. Na dressuur, cross en twee rondes springen eindigde zowel Merel Blom als Tim Lips in de achterhoede.

Deel dit artikel op social media

Blom werd met haar paard Rumour Has It negentiende met 76.40 strafpunten, Lips eindigde op Bayro als 21e met een score van 82.00.Blom noteerde in de tweede en laatste springronde acht strafpunten, Lips reed een foutloze slotronde. Blom had zich ook als negentiende geplaatst, Lips klom twee posities nadat hij als 23e naar de finale was gegaan.

Het goud ging naar de Duitser Michael Jong op Sam FBW met een score van 40.90. De Fransman Nicolas Astier won zilver op Piaf de B'neville en het brons ging naar de Amerikaan Phillip Dutton op Mighty Nice.Alice Naber-Lozeman had zich op Peter Parker eerder op de dag niet voor de finale met 25 deelnemers kunnen plaatsen. Theo van den Vendel viel maandag al uit na een val.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Merel, Tim, Alice en Theo aan!