Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen stelt dat alles samen kwam tijdens beste kwalificatie ooit

Verstappen stelt dat alles samen kwam tijdens beste kwalificatie ooit

Cheer!

Max Verstappen stelde zaterdag na de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië dat zijn auto 'perfect aanvoelde'. De Nederlander zette op Silverstone de derde tijd neer; zijn beste kwalificatie ooit.

Deel dit artikel op social media

"Alles kwam samen in de kwalificatie. Het ging heel erg goed. De auto deed vandaag wat hij moest doen, hij voelt perfect aan", zei Verstappen op de persconferentie.

De coureur van Red Bull Racing moest alleen de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg voor zich laten. "Zij zijn in de kwalificatie altijd erg sterk. Ik ben heel erg blij met de derde plek. Dit is het best mogelijke resultaat achter de Mercedessen."

Voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië liet teambaas Christian Horner nog weten dat Verstappen zijn kwalificatie moest verbeteren. Hij stelde dat de Nederlander "nog een beetje werk te doen had".

Verstappen begon ondanks de woorden van Horner al met een goed gevoel aan het weekend in Engeland. "De laatste twee kwalificaties was ik een beetje ongelukkig, maar ik maakte mij geen zorgen omdat de prestaties in de race wel altijd goed waren."

Jan Lammers

Met zijn derde plek overtrof hij de prestatie van Jan Lammers uit 1980. Lammers eindigde destijds in de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op Long Beach als vierde, de beste prestatie ooit van een Nederlander in de Formule 1. 

Lammers was er snel bij om Verstappen te feliciteren. ''Gefeliciteerd Max met P3, weer een record er bij. Ik geniet van jou en heb 36 jaar genoten van mijn P4-record'', meldde Lammers via Twitter.

Voor hem liep de race op Long Beach destijds uit op een drama. Na honderd meter viel Lammers met zijn ATS-Ford al stil met pech.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!