Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen kijkt na successen uit naar 'geweldige' Hungaroring

Verstappen kijkt na successen uit naar 'geweldige' Hungaroring

Cheer!

Max Verstappen kan na zijn successen in Oostenrijk en Groot-Brittannië niet wachten om af te reizen naar Hongarije.

Deel dit artikel op social media

Volgend weekend strijkt daar de hele Formule 1-wereld neer voor de Grand Prix op de Hungaroring, een van de favoriete circuits van de 18-jarige Nederlander.

"De Hungaroring is een geweldige baan", blikt de coureur van Red Bull vooruit op Verstappen.nl. "Ik rijd er graag. Omdat het zo'n smalle baan is, voelt het met zo'n grote auto een beetje als karten."

Vorig jaar reed Verstappen in zijn Toro Rosso knap naar de vierde plaats. "Door de vele bochten is het een vrij zware baan, je krijgt tijdens een ronde niet de kans om even bij te komen. Daardoor is het in die hitte flink zweten."

"De tweede sector is mijn favoriete deel van de baan, daar moet je iedere bocht aan de binnenkant nemen om weer goed uit te komen voor de volgende bocht. Ieder foutje daar kost veel tijd, dus je moet echt heel geconcentreerd blijven."

Zomerpauze

Verstappen koestert naar eigen zeggen goede herinneringen aan de Hungaroring, waar hij al de nodige meters maakte. "Ik heb er een paar keer getest met een Formule Renault 2.0, met de Formule 3 gereden en vorig jaar met de Formule 1, dus ik kijk er weer naar uit."

Een week na de race in Hongarije wordt de Duitse Grand Prix al weer verreden op de Hockenheimring. "En daarna ben ik klaar voor de zomerpauze", aldus Verstappen, die zowel op de Red Bull Ring als op Silverstone tweede werd achter Lewis Hamilton.

Met negentig punten bezet de jonge Limburger momenteel de zesde plek in het WK-klassement, dat wordt aangevoerd door het Mercedes-duo Nico Rosberg (168) en Hamilton (167).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!