Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen kan geluk niet op na tweede plaats in Oostenrijk

Verstappen kan geluk niet op na tweede plaats in Oostenrijk

Cheer!

Max Verstappen kon zondag zijn geluk niet op nadat hij als tweede eindigde bij de Grand Prix van Oostenrijk.

Deel dit artikel op social media

"Het was een geweldige dag. Om hier op het thuiscircuit van Red Bull Racing tweede te worden is echt fantastisch. Ik heb er ontzettend van genoten. Het was een spannende race", zei de Nederlandse coureur van Red Bull na afloop op het podium.

"Ik ben het team ook dankbaar dat ze mij een geweldige auto hebben gegeven, zodat ik hier als tweede over de finish kon komen."

Verstappen moest na een matige kwalificatie als achtste starten op de Red Bull Ring. De 18-jarige Limburger reed echter al snel naar voren. "Ik kon goed inhalen. Alleen de Mercedessen reden snel weg, maar dat is normaal", liet Verstappen niet veel later aan Ziggo Sport weten.

"Ik kon lekker mijn eigen race rijden. Ik verloor in de slotfase wel veel tijd door het drukke verkeer op de baan. Ik reed ook al 45 rondjes lang met dezelfde banden, dus de laatste ronden waren redelijk lastig."

Botsing

Verstappen voelde in de finale de hete adem van Kimi Raikkonen in de nek, maar de Nederlander wist de Fin van Ferrari net voor te blijven.

"Gelukkig werd er door de botsing tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg met de gele vlag gezwaaid, maar ik denk dat Kimi mij niet meer in had kunnen halen. Dat had hij wel gedaan als de race een rondje langer had geduurd."

De winst in Oostenrijk ging naar Hamilton. De Britse rijder van Mercedes passeerde in de laatste ronde teamgenoot Nico Rosberg. De WK-leider verloor bij die actie zijn voorvleugel en moest uiteindelijk achter Hamilton, Verstappen en Raikkonen genoegen nemen met de vierde plaats.

Groot-Brittanië

Het was voor Verstappen al zijn tweede podiumplek van het seizoen. De van Toro Rosso overgekomen coureur werd eerder eerste in Barcelona. Volgende week zondag staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma.

"Dat circuit ligt ons normaal gespreken beter dan Oostenrijk. Hopelijk zitten we dan nog dichter bij de Mercedessen", besloot Verstappen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!