Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen baalt van 'zwaar teleurstellende' kwalificatie in Oostenrijk

Verstappen baalt van 'zwaar teleurstellende' kwalificatie in Oostenrijk

Cheer!

Max Verstappen baalt flink van zijn kwalificatie zaterdag bij de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander klokte de negende tijd, maar mag zondag vanwege een straf voor Sebastian Vettel als achtste starten.

Deel dit artikel op social media

"Dit is zwaar teleurstellend", zei de 18-jarige Nederlander tegen Ziggo Sport. De coureur van Red Bull was boos omdat hij in de laatste ronde op een snel opdrogend circuit in Spielberg te vroeg van start ging.

"Op een droog circuit ging het nog erg goed. In Q2 had ik weliswaar wat technische problemen, maar toen stond ik nog vijfde of zesde. Alles veranderde in Q3, nadat het geregend had. Je moet dan goed gokken omdat het circuit snel opdroogt, maar dat deden we niet."

"Ik was veel te vroeg buiten voor de laatste ronde. Dan valt te verwachten dat er nog een hoop coureurs zijn die onder mijn tijd duiken."

Ricciardo

Lewis Hamilton pakte op de Red Bull Ring pole position, terwijl naast Vettel ook Nico Rosberg voor straf vijf plaatsen werd teruggezet. Hij start zondag als zevende.

Verstappens Australische teamgenoot Daniel Ricciardo zette de zevende tijd neer en mag zondag als vijfde starten.

"De zevende en de negende tijd, dat hoort niet bij Red Bull", concludeerde Verstappen. "Een kwalificatie is weliswaar een tombola, maar dan nog moet je beter gokken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!