Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Luijk niet naar Rio, Juliët vervanger

Van Luijk niet naar Rio, Juliët vervanger

RoadToRio

Cheer!

Atleet Patrick van Luijk heeft zich noodgedwongen af moeten melden voor het 4x100 m estafetteteam voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Deel dit artikel op social media

Kort na de EK atletiek hebben zich klachten ontwikkeld in de vorm van tintelingen in diverse ledematen waarna Patrick een aantal dagen ter observatie in het ziekenhuis is opgenomen. Na een vooralsnog goed verlopend herstel is donderdag bij een trainingstest gebleken dat het perifere zenuwstelsel nog te veel is ontregeld en de klachten nog niet geheel zijn verdwenen. “Het is zoals het is. Ik moet nu naar mijn lichaam luisteren, that’s life”, aldus Patrick van Luijk.

Patrick van Luijk nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen: in 2008 kwam hij met de 4x100 estafette ploeg in Beijing tot een 7e plaats. In 2012 in Londen kwam deze zelfde ploeg tot een vijfde positie. Bij het EK in Helsinki (2012) behaalde hij op de 200 meter een zilveren plak en sleepte hij met het 4x100 team het goud binnen. Tijdens het afgelopen EK in Amsterdam kwamen de 4x100 mannen in de finale tot een vierde positie in 38.57.

Voor Patrick van Luijk wordt Dimitri Juliet als vervanger opgenomen in het team. Dimitri Juliet maakte onlangs tijdens de EK atletiek in Amsterdam al deel uit van het estafetteteam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Patrick en Dimitri aan!