Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Twee Nederlandse vrouwen naar finale polsstokhoogspringen

Twee Nederlandse vrouwen naar finale polsstokhoogspringen

RoadToRio

Cheer!

Femke Pluim en Rianna Galiart komen zaterdag uit in de finale van het polsstokhoogspringen bij de EK atletiek in Amsterdam. 

Deel dit artikel op social media

De 22-jarige Pluim maakte een prima indruk met drie foutloze sprongen over 4,20, 4,35 en 4,45 meter. Met die laatste sprong voldeed Pluim, die in 2013 zilver won bij de EK voor junioren, aan de kwalificatie-eis.

Voor Rianna Galliart was het nog even nagelbijten. De 30-jarige Galiart, die in 2005 haar eerste van acht Nederlandse titels bij het polsstokhoogspringen pakte, bleef foutloos tot 4,35 meter. Die hoogte, slechts 5 centimeter onder haar persoonlijk record, bleek genoeg voor de gedeelde 11de plek en dus een startbewijs voor de finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke aan!