Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Triatlete Klamer meer dan klaar voor Spelen

Triatlete Klamer meer dan klaar voor Spelen

Cheer!

HAMBURG – Met een tweede plaats in de laatste World Triathlon Series in Hamburg heeft triatlete Rachel Klamer zaterdag aangetoond dat er over een maand bij de Olympische race in Rio serieus rekening met haar moet worden gehouden.

Deel dit artikel op social media

Zaterdag eiste ze in de Duitse stad een ijzersterke tweede plaats op. Lange tijd streed ze met trainingsmaatje Katie Zaferes uit de VS voor de overwinning. “Ik ben dolgelukkig, onbeschrijfelijk.” aldus de 25 jarige Beuningse. “Ik heb de laatste jaren veel progressie geboekt en vanmorgen sprak ik met mijn vriend Richard over het feit dat ik ooit het podium van een World Triathlon Series zal bereiken. Zelf dacht ik binnen nu en een jaar, maar beslist nog niet vandaag. Bij het zwemmen, waar ik een beetje angst voor had, voelde ik al dat ik in een goede positie terecht kwam en daarna werkten we perfect samen bij het fietsen. Het lopen ging fenomenaal.”

Klamer en Zaferes bleven als enige uit de kopgroep van zeven vrouwen uit de greep van wereldkampioene Gwen Jorgensen. De Amerikaanse begon zoals altijd bij het lopen aan het opslokken van de meeste tegenstanders, maar dit keer bleven haar landgenote en de Nederlandse buiten schot. Klamer zei dat ze door selectief haar wedstrijden uit te kiezen in combinatie met goede trainingen en hoogtestage in de Pyreneeen, het verschil heeft kunnen maken.

Het was de derde keer dat een Nederlandse triatlete in de World Triathlon Series het podium bereikte. Eerder lukte dat Maaike Caelers in de na-Olympische wedstrijden van 2010 in Stockholm en Yokohama.

Mannen
De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Spanjaard Mario Mola, die zijn zege opdroeg aan zijn landgenoot en wereldkampioen Javier Gomez. Gomez moet de Spelen missen vanwege een elleboogbreuk. Marco van der Stel was steeds goed vooraan te vinden. Fietste in de 25-koppige leidersgroep en vervulde daarbij een actieve rol. Na een supersnel looponderdeel vond Van der Stel zich terug op de veertigste plaats. De triatleet uit Capelle aan de Ijssel richt zijn pijlen op de Spelen in Tokyo 2020.

Uitslagen
World Triathlon Series, sprint afstand Hamburg
750 m. zwemmen-20 km. fietsen-5 km. lopen 

Vrouwen:
1. Kate Zaferes (Vst)                      57.03
2. Rachel Klamer (Ned)                 57.14
3. Gwen Jorgensen (Vst)              57.29
4. Jodie Stimpson (Gbr)                57.52
5. Anastasia Abrosimova (Rus)   57.58
6. Barbara Riveros (Chl)                 58.01

Mannen:
1. Mario Mola (Spa)                        52.19
2. Jacob Birtwhistle (Aus)             52.36
3. Fernando Alarza (Spa)              52.36
4. Joao Pereira (Por)                       52.42
5. Ryan Bailie (Aus)                         52.45
6. Marten van Riel (Bel)                 52.48
40. Marco van der Stel                   54.13

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!