Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Pantano wint vijftiende etappe in Tour de France

Pantano wint vijftiende etappe in Tour de France

RoadToRio

Cheer!

CULOZ - Jarlinson Pantano heeft zondag de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Colombiaan klopte zijn vluchtmakker Rafal Majka in de sprint.

Deel dit artikel op social media

De etappe voerde de renners van Bourg-en-Bresse naar Culoz over 160 kilometer. Onderweg moest het peloton zes beklimmingen over.

Het duurde lang voor er een vlucht op touw werd gezet. Uiteindelijk ontstond een kopgroep van zo'n dertig renners, met daarin liefst vier Nederlanders: Tom Dumoulin, Stef Clement, Dylan van Baarle en Tom-Jelte Slagter.

Zij deden echter niet mee om de ritwinst. Slagter was in de uitslag de beste Nederlander op de tiende plek. Hij kwam ruim 2 minuten na Pantano over de meet.

Majka was er op de voorlaatste klim vandoor gegaan met de Rus Ilnur Zakarin. Die kon de Pool in de afdaling niet volgen, waarna Pantano zich met Julien Alaphilippe bij Majka voegde. De Fransman viel echter weg met materiaalpech.

Majka reed de Colombiaan er in de laatste klim nog wel vanaf en leek op weg naar de zege. Pantano voegde zich in de afdaling alsnog bij zijn vluchtmakker, waarna hij de Pool in de sprint klopte.

Dumoulin 

Van de Nederlandse vluchters waren Van Baarle en Dumoulin het actiefst. Zij probeerden halverwege de etappe hun vluchtgenoten achter zich te laten, maar dat pakte averechts uit. Op het beslissende moment konden beide renners de besten niet volgen.

Dat de vluchters om de ritwinst zouden strijden, was al snel duidelijk. Ze pakten liefst acht minuten op het peloton. Daarin hield de Sky-ploeg van geletruidrager Chris Froome het tempo hoog genoeg zodat er weinig aanvallen waren, maar van de renners in de top tien ook niemand moest lossen.

Dat veranderde toen Romain Bardet er op de laatste beklimming vandoor ging. De nummer zeven van het klassement pakte enkele seconden, maar werd daarna weer ingerekend. Het kostte wel Tejay Van Garderen de kop. De Amerikaanse nummer zes van het klassement was de enige toprenner die tijd verspeelde. Hij zakte naar plek acht.

Mollema

Chris Froome hield zijn gele trui zonder moeite vast. Zijn voorsprong op Bauke Mollema, die geen enkel moment in de problemen kwam, blijft daardoor intact. De kopman van Trek-Segafredo moet 1 minuut en 47 seconden goedmaken op Froome.

Maandag krijgt het peloton een 'overgangsetappe' voor de wielen. De rit van 209 kilometer naar Bern is vrijwel volledig vlak, met slechts een col van de vierde categorie, en biedt een kans aan de sprinters.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Wout, Bauke en Wilco aan!